Blog

De 10 populairste side hustles op dit moment

idee side hustle
Side hustle

De 10 populairste side hustles op dit moment

Een side hustle begint allereerst met een goed idee. Ook al heb je misschien weinig inspiratie of ben jij niet de persoon om ideeën te verzamelen. Je moet een idee hebben om te kunnen starten. En vaak lukt het wel om een idee te verzinnen. Je moet alleen duidelijk hebben op welke manier je deze ideeën kan verzamelen én genoeg inspiratie hebben. Een side hustle kan ook ontstaan door bijvoorbeeld een hobby die je beoefend en wilt uitbreiden naar een manier om inkomsten te genereren. Om jouw een handje te helpen hebben we de tien populairste op dit moment voor jou op een rijtje gezet.

10. Bijlesdocent
Er is tegenwoordig heel veel vraag naar bijles. Private schooling is de manier om te slagen en dus trekken steeds meer ouders aan de bel bij bijlesdocenten. Een bijlesdocent geeft een aantal uur per week les in een of meerdere vakken. Vaak duurt de les een half uur tot anderhalf uur en wordt er in een eerste kennissessie besproken hoeveel lessen er ongeveer geboekt worden en wat het uurtarief is. Per specialisme en vak kan je andere tarieven vragen. Geef je iemand op de middelbare les in exacte vakken? Dan is dit vaak duurder omdat hier meer vraag naar is. Geef je les aan statistiek aan studenten op de Universiteit? Dan kan je daar weer nog meer geld voor vragen. Naast bijles geven is ook nakijken een populaire side hustle. Denk hierbij aan een profielwerkstuk of scriptie.

9. Home-cooking
Ben jij geen sterrenchef maar likken jouw vrienden wel hun vingers af als jij gekookt heb? Word dan thuiskok. Er zijn de afgelopen jaren veel verschillende platforms gelanceerd om jouw thuismaaltijden te verkopen. Dit gaat van cakes, taarten en high-tea’s tot avondmaaltijden. Per maaltijd kan je zelf invullen wat de ingrediënten zijn, wat de maaltijd kost en of je de maaltijd thuisbrengt of dat de persoon in kwestie de maaltijd bij jou kan ophalen. Let wel op: per gekochte maaltijd betaal je vaak een klein percentage aan het platform. Gelukkig is dit percentage erg laag zodat jij genoeg geld overhoudt als side hustle. Naast deze platforms wordt er veel gevraagd om koks die thuis komen koken of hun eigen woonkamer aanbieden om voor een gezelschap te koken. Per persoon kan je 100 tot 200 euro vragen om thuis voor mensen te koken. Je moet namelijk ook voor de aankleding, ingrediënten en niet te vergeten, de afwas zorgen. Ook catering is populair. Een cateraar levert al het eten en drinken voor een activiteit of feest. Dit kan in de duizenden euro’s per aanvraag lopen.

8. Oppas
Het is een bijbaan die al jaren populair is: oppassen. Steeds meer ouders hebben hulp nodig bij het opvoeden op hun kinderen. We zijn namelijk steeds drukker! En daarom ben jij hard nodig. Heb jij tijd over, ben je jong en heb je ervaring met kinderen? Word dan oppas. Dit kan via een bureau of gewoon ergens bij jou in de buurt. Het voordeel van bij een bureau ingeschreven staan is dat je sowieso verzekerd bent mocht er iets gebeuren. Anderzijds wil je misschien laagdrempelig te werk gaan en niet al die rompslomp en een tussenpersoon. Kijk dan eens in de buurt of er ouders hulp nodig hebben bij het oppassen op hun kinderen. Daarnaast zijn er meer manieren om op te passen, wat dacht je van een dierenoppas? Wanneer baasjes op vakantie zijn ben jij hun rots in de branding. Vaak mag je tegen betaling aan de slag en bieden ze hun eigen woning aan waarin jij kan verblijven. Twee vliegen in een klap dus. Als oppas verdien je meestal niet mega veel geld maar wel een leuk zakcentje als aanvulling op jouw inkomen.

7. Verhuur
Heb jij een kamer, oldtimer of ander waardevol of gewild product? Dan is verhuren een hele mooie side hustle. Het is een manier om passief inkomsten te genereren. Er zijn tegenwoordig talloze verhuurplatforms waar je terecht kan om jouw producten aan te bieden. Steeds meer mensen wennen aan het feit om te huren en dus wordt de markt steeds groter. Een goed voorbeeld is natuurlijk de huidige woningmarkt, er is ontzettend veel vraag naar ruimte. Kamers, parkeerplaatsen of garageboxen. Gebruik jij op dit moment bepaalde ruimte niet? Verhuur het dan. Verhuren kan enorm veel opleveren en dus is het een lucratieve side hustle.

6. Upsellen of upcycling
Up, up en nog eens up. Upsellen is het doorverkopen van producten voor een hogere prijs. Veel mensen gaan allerlei kringlopen en tweedehands winkels af op zoek naar vondsten die meer waard zijn dan de prijs die er nu gevraagd wordt. Ook Marktplaats is enorm populair. Wanneer je veel over prijzen weet en de kansen eruit kan pikken kun je er een leuk zakcentje mee verdienen. Ook upcycling is hot. Het is het pimpen en stylen van bestaande producten die daardoor een meerwaarde krijgen. Het gebeurd vooral met kleding of meubels en is voor hobbyisten een ideale side hustle.

5. Dropshipping
Waarschijnlijk heb je al wel eens over dropshipping gehoord, bijvoorbeeld op Instagram waar veel mensen reclame maken voor de populaire bijbaan. Je word er namelijk volgens hen steenrijk van. Dit wil ik graag direct ontkrachten. Hoewel voor sommige mensen dropshipping voor gouden bergen zorgt, is dit natuurlijk niet altijd zo. Het kost namelijk veel tijd, energie en een aantal investeringen om je eerste dropshipping business. Bij dropshipping verkoop jij de producten van de leverancier, het proces van produceren, verzenden en inpakken nemen zij voor zich. Jij moet zorgen dat producten worden verkocht door goede marketing. Per product krijg je een commissie maar je kan ook de producten direct inkopen en zelf een prijs bepalen.

4. Bloggen
Heb jij een goede pen? Dan is bloggen wellicht een mooie manier van extra inkomen genereren. Door middel van een blog schrijf je artikelen op jouw website. Je verdient aan bezoekers die op jouw website komen. Zij zien jouw advertentie of klikken op een advertentie. Een ander verdienmodel is dat je voor merken en bedrijven blogt. Zij betalen per artikel of aantal views.

3. Kleding verkopen
Je kan er niet aan ontkomen: schreeuwende reclames om jouw kleding online te verkopen. Het is de trend tegenwoordig? Draag je het niet… Verkoop het dan! Online kun je jouw schoenen, accessoires en mooie kledingstukken verkopen. Per product moet je een commissie afstaan aan het platform. Je moet het zelf inpakken en naar een pakketpunt brengen. Als het pakket goed aankomt krijg je jouw geld in een wallet. Dit geld kan je weer besteden in de app of laten uitbetalen. Het is een ideale side hustle als je veel over kleding weet of goed weet te verkopen. Maak goede foto’s, gebruik heldere teksten en cashen maar!

2. Social media
Online is tegenwoordig dé plek om geld te verdienen. Influencers schieten je om de oren, en dat is niet voor niets. Er valt ontzettend veel geld mee te verdienen. Van het plaatsten van een post op instagram tot het starten van succesvolle campagnes op Facebook. Wie alle ins en outs van social media weet heeft een geweldige side hustle. En het voordeel van social is dat je het overal ter wereld kan beoefenen. Remote werken is populair omdat je veel meer vrijheid hebt én daarbij ook nog eens de hele wereld kan zien.

1. Investeren
Beleggen is sinds de corona-periode enorm populair. De cryptomunten vliegen om de oren en ook beleggen is vastgoed is voor veel mensen een kans om hun inkomen te vergroten. Beleggen kan al vanaf een klein bedrag. Maar wil je echt zorgen voor een bepaalde verandering i jouw leven waardoor je veel geld verdient? Dan zal je een hoger investeringsbudget nodig hebben. Bij investeren is het gunstig dat de markt vaak groeit. Hierdoor profiteer je als je investeert over langere periode van een mooi rendement. Het groeibedrag is afhankelijk van waarin jij investeert en de markt. Let op: ga je investeren als side hustle? Lees je goed in. Je loopt namelijk altijd risico.

Leave your thought here

Your email address will not be published.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping

Free 10 Days

Master Course Invest On Self Now

Subscribe & Get Your Bonus!
Your infomation will never be shared with any third party